En liten smygtitt......




Imorgon (måndag) ska jag blogga för första gången som inspiratör hos Hobbyhärvan. Spännande !!! Jag kommer att vara DT-medlem där tillsammans med två andra tjejer. Åsa som ni kanske redan har hälsat på hos tidigare och en ny tjej som heter Monica och hon har precis startat upp sin blogg.
Till sist vill jag bara tacka alla goá vänner för era kommentarer jag blir alltid lika glad.


Skissutmaning hos Handarbeta

Yoli som är gäst DT hos Handarbeta  har en skiss utmaning i deras blogg . Jag ville vara med och skapa efter den här härliga skissen. Men när jag funderat  och tittat på mitt slutresultat en stund så blev den nog lite annorlunda fast ändå lik. Så här såg skissen ut

Jag har ofta hälsat på  Yoli´s blogg och fått inspiration att testa Distress-dynorna och har så gjort på den här Lo´n. Knölade i hop hjärtat som var vitt och lite tråkigt, drog med stämpeldynorna på hjärtat. Sprayade rikligt med vatten på pappret och lät det ligga en liten stund. Tog fram strykjärnet och strök hjärtat slätt samt fortsatte att dutta på färg. Har använt puncinella som mall igen, gillar verkligen det knepet. Stämpeldynorna är -brushed corduroy- och -faded jeans-. Av värmen från strykjärnet fick den blå dynan en härlig turkos färg. Jag gjorde ett hål i mitten av hjärtat och mätte hur stort jag skulle ha för att fotot skulle passa bakom. Bakgrundspappret är från graphic45 -sentimental baby- som jag chalkat i kanterna.
Min tolkning av Yoli´s skiss



Här följer lite små bilder på detaljer som jag använt. Man skulle ha med någon form av hjärtan som man gjort själv och jag valde att göra två hjärtan med hjälp av tunn ståltråd och pärlor.



Många blommor blev det, har använt gardenior från Petaloo, rosblad och  mini rosor och den andra blomman från Prima även bling är från Prima. Har gjort en liten "snörning" i neder kanten.



Till rubriken har jag använt thickers från American Crafts glitter stickers "LAX" som jag softat med lite chalks.
Fotot är på min älsta dotter Fredrica när hon skulle på studentbalen förra året. Tårarna rann på mig för jag tyckte hon var sååååååå vacker min dotter.



Om du också vill vara med och skapa en Lo efter skissen så har du fram till lördagen den 25/7 , så kika in i Handarbetas blogg och läs eller titta på allt fint som finns i deras blogg.

Tack till er alla go´a vänner som skriver en liten rad för det gör mig så himla himla glad.
Massor massor med.......................

Tingtura har en liten blogcandy....

De har släppt en ny förbättrad version av Älva med blomma. Du har nu chansen att vinna de fem nya stämplarna som Tingtura släppte förra veckan. Vem vill inte det ????
Här kommer en liten bild på den söta Älva med blomma

                                   

Så kika nu in hos Tingtura och kolla hur du ska göra för att vara med. Jag vill definitivt vara med !!!

Mamma fyller år.........

imorgon, så idag har vi varit och firat henne. Grattis, grattis lilla mamma! Det blev god kycklingsallad med goda såser och bröd. Till kaffet fick vi  Pinocciotårta med hallon och blåbär. Mums, mums........
Naturligtvis så fick mamma ett litet paket. Jag provade på att göra en ask som passade att lägga en bok i som jag köpt till henne. Blått är mammas älsklingsfärg så det fick det bli.



Jag har använt mörkblå cardstock som bas, ljusblått papper där jag stansat kanterna runt om och sedan duttat med Distress -fade jeans- och använt puncinella som mall. Grattis-stämpeln kommer i från Reprint.



Remsorna  på sidorna har jag gjort likadant med. Två dekorationspinnar där jag "lånat" två fina pärlor från flickornas samlingar. Underbara rosor och blommor från Prima, nätband och ett rutigt bomullsband samt lite pärlfloss.
Några små närbilder

 

                                  

Jag tyckte det var super kul att altra den här asken. Jag har tyvärr  ingen mall för att vika askar men det gick lika bra att använda Fiskars skärmaskin och biga-bladet. Man får bara vara lite noggrann när man mäter.

Mamma blev ialla fall jätteglad för asken och boken, hon skulle bara kika så att hon inte redan läst den. Hon läser enormt mycket böcker men jag visste att hon gillar den författaren.

Har inte hunnit med så mycket annat pyssel den här veckan för det har varit mycket jobb, så när jag kommit hem har luften gått ur mig och jag har suttit framför TV´n och sett ut som en fågelholk innan klockan tio.

Jag hoppas att ni som har semester får lite fint väder i veckan och sen vill jag bara ge er massor med................



                             

Sååå glad......

Tusen tusen tack till min vän Anneli som har gett mig en Kaos-award. Åhhhhhhhh jag blir så himla glad. Jag vänder och vrider, känner och klämmer, tittar och beundrar på den för den är så  otroligt fin och hennes motivering till mig var

                                                  Eva
                             vill ja ge en Kaos till, för ditt
                 otroliga kunnande att färglägga dina motiv
               din mästerliga teknik i att skapa kort och LO ,
                   önskar att vi bodde närmare varandra
                      så vi kunde skapa och måla ihop:)



Jag blir så himla lycklig när jag får så fint i brevlådan (jag tjatar visst......) men jag är sååååå glad för mina kaos-awarder. Titta nu in till Anneli och se vad hon skapar. Anneli´s  Lo´s på sina katter är helt fantastiska och kissarna verkar gilla att bli fotade. Massor kramar till dig Anneli.

Jag ska nu utse tre nya tjejer som ska få varsin kaos av mig och jag tänker suga lite på den karamellen och återkommer så fort jag bestämt mig.
Har du inte hört talas om KAOS tidigare kan du läsa om det här.

Nu vill jag bara önska Er alla en härlig morgondag och tacka för era söta kommentarer, de värmer.

Lite av varje.......

Fyra veckor........... kan det vara möjligt?  Imorgon drar allvaret igång igen. Känns lite tungt men men, man kommer snabbt in i vanorna igen.
Har lite blandat att visa idag,  först ut är en Lo som jag gjorde för ett tag sedan på min dotter Amanda där hon är ute på en cykeltur. Papper från My Mind´s Eye och stämplarna är från Tingtura. Till swirlsen har jag använt Pearl Maker och blommor är från Prima.



Har använt Glossy accent och gjort små "droppar" på några av blommorna.

               

Ett kort till ett par som firar 40-årig bröllopsdag.



Önskemålet var att det skulle vara samma stil på det här kortet som på det jag gjorde tidigare i maj till ett par som också firade 40-årig bröllopsdag.

Sist men inte minst ett kort där jag försökt mig på att göra egen bakrund med Distress dynan -faded jeans- och det var ju superkul. Jag får nog träna lite till men jag blev nöjd med mitt första försök. Har blivit så inspirerad av Yoli som är en mästare på detta. Swirlstämplarna och ordtexturen som jag använt är från Tingtura . Motivet är Sarah Kay och färglagt med MCP-tekniken och så några fina rosor och spetsband.



Förut idag var jag runt på min bloggrunda och hittade ett par roliga utmaningar, så jag funderar på att anta någon av dem, jag måste ju hitta på något roligt ikväll så att jag är pigg och glad när jag kommer till jobbet imorgon.


Yoli´s nya blogg........

YooRee/Yoli Design har bytt blogg och det får du inte missa. Hon har en helt fantastisk BloggCandy för att fira sin flytt och kolla här !!!!!
Detta kan man ju bara inte missa !!!!


En blogg du måste besöka om du inte redan gjort det. Hon sprutar fram tips och ideér och hennes alster är så snygga att man ibland blir helt stum. Hittade dit för inte så länge sedan och jag blev fast, för varje gång har det hänt något nytt och kul att kika på och läsa om.

Här hittar du till hennes nya blogg http://yolidesign.wordpress.com/  och du har till den 31/7 på dig att vara med på BloggCandy´n så skynda skynda att kika in och se hur du ska göra för att var med. Lycka till men inte för mycket !!!!

Kaos-awarder klara......

För några veckor sedan fick jag en superfin KAOS-award från Louise du kan se den på högersidan (pekar) så nu är det min tur att dela ut tre nya awarder som jag gjort och den här gången har jag valt att ge dem till tre tjejer som jag tycker gör mycket för mig i mitt skapande.
Jag gjorde alla tre i samma stil men i olika färg. Meningen var att det skulle bli i deras favoritfärg (vad jag tror är deras favoritfärg, förståss) , men någonstans i hjärnan blev det kortslutning. Två rosa och ett grönt som egentligen skulle varit blått ?????? men jag blev nöjd med kortet så det fick bli ett grönt istället. Jag har använt Sarah Kay stämpeln som jag har färglagt med MCP-tekniken. Gjorde som en ficka på kortet och en tag där jag skrivit min personliga hälsning till dem.  Jag har sytt med symaskinen runt kanterna både  på kortet och tagen. Det blir väldigt snyggt tycker jag. Bakom stämpelmotivet har jag stämplat med Tingturas ordtextur.

Min första award går till en tjej som jag är otroligt glad att jag har träffat. Hon har en värme som jag önskar att jag hade själv. Hon inspirerar och uppmuntrar, en otroligt go´ tjej med andra ord.
Till BellaMio



Min andra award går till en tjej som är mycket kreativ och har en jättefin blogg som inspirerar mig enormt. Hon har den bloggen som jag först hittade till när jag började blogga. Hon lämnar alltid små söta spår efter sig här hos mig och det gör mig så glad.
Till Essmo



Min tredje award går till en tjej som är en otrolig scrappare och som har en känsla för det konstnärliga. Hon har en blogg där jag hämtar mycket inspiration ifrån. Den här skulle ju egentligen varit blå men jag fick nog kortslutning och helt plötsligt hade jag gjort en grön men jag tycker den är fin ändå.
Till Anneli



Så nu behöver jag ju lite hjälp av er med era adresser så maila mig på [email protected] så kommer era awarder med posten.

Jag blev såååååååå glad häromdagen när jag såg att jag vunnit första pris i en av skiss utmaningarna de hade på cc´n hos Svensk Scrapbooking  det var med min Lo som jag kallade Midsommar tös, du kan se den lite längre ner och priset var ett presentkort hos Grodans Scrapgarden .

Imorgon ska det visst regna här i våra trakter så då får det bli lite pyssel och så hoppas jag att vi ses igen  och tills dess så vill jag ge er massor med................


House of Inspiration......

Har en blogg candy igen !!!!  Nu har man chansen att vinna Eva Collection pack  från Basic Grey. Paketet innehåller hela18  kanon fina papper, 1 ark med bokstavsstickers och 1 ark med matchande dekos. Detta får man ju bara inte missa !!!



 

Så kika nu in hos House of Inspiration och läs hur du ska göra för att vara med i utlottningen.
Pssst............
lycka till men inte för mycket för dessa papper önskar jag mig verkligen.

Födelsedagskort och en RAK.....

Först och främst så vill jag ge massor av kramar till Hobbydraken som jag fick en liten present av på posten, så glad man blir när man får små saker som man inte tänkt sig. Det var brads med en ögla på och ett gulligt kort. Jag vill ge massor av kramar till dig ! Kika nu in i hennes blogg för det finns mycket fint att titta på där.
Tack så jättemycket, du ska veta att jag blev otroligt glad.



Imorgon ska tjejerna på kalas hos en kompis och då har jag naturligtvis gjort ett kort till henne. Hon är häst tokig och då tyckte jag att det passade perfekt att använda min alldeles nya stämpel från Skogstokig, den heter Flicka med käpphäst. För är inte tjejerna i stallet, så leker de häst här hemma och bygger hinder, stall och har hopptävlingar.



Har målat en "anslagstavla" som jag skrivit lite kladd på (favvo hästarna i stallet naturligtvis) och färglade den och flickan med MCP-tekniken. Flickan satt jag fast med 3D kuddar. Fick en liten extra stämpel av Petra som har ritat Skogstokiga´s motiv som jag satt ett band bakom och det fick bli som en pris-rosett.
Dekorerade insidan av kortet med huvudet på käpphästen.



Idag har det faktiskt åskat lite här, det började när vi var vid badet så vi packade ihop våra grejer och åkte hem. Ja,  jag tror att vädergudarna visste att jag hade ett kort att göra. Har lite svårt att komma igång i den här värmen men det var ju lite lättare nu när jag har en ny stämpel förståss.
Nu står sonen och hänger över mig och vill ha datorn så jag får tacka för mig och önska er en härlig lördag
Så massor av...........



Bloggcandy........

Den här gången är det Hobbyhärvan i Västervik som har en blogcandy för att fira att det är sommar och semestertider med ljuvligt väder. Kolla här vad du kan vinna



Vinnaren presenteras måndagen den 13 juli så om du vill vara med så gå in på Hobbyhärvans blogg och kolla hur du ska göra. Nu håller jag tummarna..........

Fem snabba.........

Igår kväll skulle jag och gubben se på en film och det var ju mysigt........ men efter en halvtimma höll jag på att krypa ur skinnet. Det var en THRILLER och det är definitivt inget för mig, så jag kunde inte sitta kvar så jag började ta fram lite pysselsaker och satte mig i köket. Det resulterade i fem snabba småkort som man kan använda till lite av varje. Textstämplarna och hjärtat kommer ifrån Tingtura och blommorna är från Maries Verksted. Använde Versa Color i olika färger och snuttar av band till rosetten.



Kändes skönt att äntligen göra något, då det har varit ganska segt på pysselfronten (det är väl värmen) Det tog cirka en timme att göra de här fem korten och jag kände mig nöjd med dem.
              
                    

 

Klöverblomman använde jag även när jag gjorde avslutnings korten till Skalbaggarnas fröknar och då skrev jag bara med en vanlig tuschpenna på kortet. Användbara kort att sätta i blomman när man ska gå bort eller att hänga på paketet.

Idag såg det ut som det skulle bli lite sämre väder men jag tror vädergubbarna ville spela oss ett spratt, för vid middagstid var det strålande sol och gassande värme. Skönt !!!!!!!!!  Då slapp jag städa idag också !!    Hi hi........

Nu alla go´a blogg och scrappvänner ska jag slå mig ner framför tv´n och hoppas inte det är något otäkt..........

RSS 2.0